Het draait om ambacht, creativiteit en smaak.
Ook al gebruik je machines, het echte werk doe je met je handen!
Herco Veldhuizen komt uit een banketbakkersfamilie en is er dus wel een beetje mee geboren. Net als zijn zus Sandra, hielpen zij als kind al mee in de banketbakkerij. Samen met Herco’s vrouw Corryette zijn deze drie eigenaar van Banketbakkerij Kamphorst, een banketbakkerij, chocolaterie en tearoom met vestigingen in Heerde en Epe. Ook in Albert Heijn Hattem, Albert Heijn Vaassen en Jumbo Vaassen, is banket van Banketbakkerij Kamphorst te vinden.
Om vijf uur ’s ochtends gaat het team banketbakkers onder leiding van Herco aan de slag. Dan wordt eerst het verse gebak dat die dag verkocht wordt gemaakt: slagroomtaarten, aardbeisloffen, appelkanjers, bestellingen van feesttaarten en ga zo maar door. Als de winkeldames (o.l.v. Sandra) dan rond zeven uur binnekomen, wordt alles in de vitrines gezet of ingepakt. Daarna maken de banketbakkers de onderdelen voor het gebak van de volgende dag. Plakken schuim bijvoorbeeld, die meer dan een uur in de oven moeten staan. En eens per week gaan alle koekjes en cakes de oven in. Omdat ze langer vers blijven, hoef je die niet dagelijks te bakken.
Alles wat je ziet, maken we zelf – van de taartbodem en de vulling tot en met de afwerking. Om te garanderen dat je altijd dezelfde smaak krijgt, gebruikt de banketbakker vaste recepturen en zuivere grondstoffen van vaste leveranciers, met onder andere het verse fruit van Het Heerder fruithuis en het vlees van Keurslagerij Uit de Bosch.
Er gaat ook veel tijd zitten in de decoraties. Die zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Het moet niet alleen lekker zijn, het moet er ook fantastisch uitzien!
Ook de Chocolaterie is een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Hier worden de lekkerste truffels, repen en chocolade creaties gemaakt! Wil je een origineel cadeau geven? Van chocolade kunnen bijvoorbeeld mooie harten en fotolijstjes gemaakt worden! Onze chocolatiers Corryette en Nico, maken de mooiste creaties!
Natuurlijk proberen wij voortdurend om producten nog beter te maken of met iets nieuws te komen. We experimenteren regelmatig met nieuwe combinaties. Zo is onze Appelkanjer ooit ontstaan, inmiddels een klassieker! En ook onze Appelfleur, met gildegoud bekroond (2016)!